Augmenten les persones en tractament per VIH un 11% mentre baixen els nous diagnòstics un 15% el 2022


El nombre de persones en tractament per VIH en l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha augmentat lleugerament en 2022 respecte a les dades recollides en 2021. D'aquesta manera, actualment hi ha en tractament 692 persones, un 11% més que l'any passat en el qual hi havia 620 registrades 620 persones, en 2020 van passar per la consulta de Farmàcia de Consultes Externes, 637 persones i en 2019 ho van fer 629 usuaris. No obstant això, el nombre de nous diagnòstics ha descendit, també moderadament, i s'han iniciat 17 nous tractaments, enfront de les 20 persones diagnosticades en 2021, és a dir una reducció del 15%. La xifra, en tot cas, es manté estable, al voltant de la vintena de nous casos. En 2020 van ser 18, les persones diagnosticades amb el Virus d'Immunodeficiència Humana i 19 usuaris en 2019. Quant al perfil, no s’aprecien canvis respecte als últims anys, homes que mantenen sexe amb altres homes, entre 35 i 40 anys. Per a l'atenció al VIH, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera disposa de diversos recursos assistencials, a més de la Unitat de VIH composta pels doctors Roberto Oropesa, Esther García Almodóvar, Pedro Fernández i Ramón Canet, del Servei de Medicina Interna, hi ha una Consulta de Farmàcia la responsable de la qual és la farmacèutica hospitalària Laura Anoz i en la part analítica es troba en Servei de Microbiologia que dirigeix la Dra. Adoración Hurtado. El Servei de Farmàcia de Consultes Externes dispensa tractament en 2022 a 692 persones enfront de les 620 de 2021. I la Unitat de VIH de l'Hospital Ca Misses ha realitzat 17 nous diagnòstics en 2022 i 20 en 2021.

L'esperat servei d'hemodiàlisi de Formentera finalment serà realitat el pròxim dia 21


L'esperat servei d'hemodiàlisi a l'hospital de Formentera finalment serà realitat el pròxim dia 21 de novembre. Aquesta bona notícia permetrà als actuals 3 pacients evitar 3 desplaçaments setmanals a Eivissa, especialment complicats ara que comença la temporada de temporals. Ara fa 2 anys que la consellera de Salut, Patrícia Gómez va descartar al Parlament Balear que es pogués oferir el servei d'hemodiàlisi a Formentera per no complir els estàndards de qualitat. La mobilització dels pacients formenterers i el suport popular i mediàtic, han fet que just dos anys més tard, el servei d'hemodiàlisi sigui una realitat a l'hospital de Formentera. Quan Formentera Ràdio va començar a denunciar aquest assumpte, eren 3 els usuaris que s'havien de desplaçar 3 voltes per setmana a Can Misses en plena pandèmia de la Covid i amb totes les dificultats que això suposava, especialment en dies de temporal D'aquells 3 pacients ja només queda en Carlos com a usuari, en Tato va ser trasplantat amb èxit a principis d'aquest any i en Francisco Mayans de 84 anys va faltar fa alguns mesos. Però Formentera torna a tenir 3 pacients que necessiten l'hemodiàlisi per a poder viure i a partir del dia 21 ho podran fer al costat de ca seua. El nou servei de l'hospital de Formentera incorpora 4 places d'hemodiàlisi i una planta d'aigua ultrapura per als tractaments. S'ha hagut de contractar a un nefròleg i personal d'infermeria per a poder assistir el servei, que també funciona amb pacients d'oncologia i odontologia des de la setmana passada.

El 2 de novembre començarà la vacunació sense cita prèvia de la quarta dosi covid i grip


A partir del dimecres 2 de novembre els usuaris del servei de salut ja podran acudir per a rebre la dosi de record covid i la vacuna de la grip sense cita prèvia. Podran rebre aquestes vacunes els mateixos grups d'edat que s'estaven vacunant en aquest moment, és a dir majors de 60 anys i menors de 60 anys amb estats de salut de risc, a més de professionals dels centres sanitaris i sociosanitaris de tots els nivells. A l'illa, la vacunació sense cita es podrà dur a terme a l'hospital de Formentera de dilluns a divendres de 16h a 19h i els dissabtes de 10.15 h a 13h.

Pàgina 3 de 3