{Play}

El guarda de la Societat de Caçadors de Sant Josep (Eivissa) s'encarrega del control de les prop de 200 gàbies instal·lades per al control de la plaga de serps i es va trobar amb un exemplar que mai havia vist. La serp verda (culebra bastarda en castellà) trobada a la zona de Cala Tarida i d'entre 120 i 140 centímetres.
La particularitat d'aquesta espècie que es considerava extingida des de 2010 a Eivissa és que és verinosa a diferència de les seves companyes la serp de ferradura i d'escala, que no suposen un especial risc per a l'ésser humà.
Preguntada per Formentera Ràdio, la doctora en Biologia, Antònia Maria Cirer, ha explicat que no es descarta que quedes algun exemplar viu, tot i considerar que estava extingida o que "s'hagi tornat a introduir".
Segons Cirer, "la serp verda té verí en el fons de la boca, per a immobilitzar les preses quan les traga". D'aquesta manera perquè el verí pogués afectar a un humà "hauria d'introduir el dit a la boca del rèptil". Pel que fa a l'efecte del verí, la biòloga explica, que "dependria de la reacció de cada persona".
Plaga impossible d'erradicar
Cirer ha insistit que la plaga de serps a Eivissa "és impossible d'erradicar en aquest moment. S'ha estès per tota l'illa i les captures són majors cada any. A Formentera encara hi sou a temps, però s'ha d'actuar amb contundència".
Les serps van arribar a les illes en els troncs d'oliveres per a jardins i estan provocant el decreixement de manera alarmant de les sargantanes endèmiques de les illes.

Imatge: Un exemplar de Serp Verda