{Play}

Negrín és un gat nascut d'una camada de 5 germans que de cadells van ser abandonats al Far de Barbaria. L'associació Acción Francisco va rescatar als gatets i els va entregar en adopció, però Negrín es resistia i no s'adaptava i va desaparèixer de la casa en la qual l'havien adoptat. Durant dos mesos va travessar camps i carreteres, amb gran perill, fins que va trobar de nou l'entorn del Far. Va aparèixer brut i famèlic, en ple mes de juliol demanant menjar als turistes.
Es va intentar en diverses ocasions rescatar-lo de l'entorn del far, però sempre tornava als penya-segats.
Un gat famós
Negrín passava les hores mirant el mar i rebia als visitants roncant i amb carantoines i això el va fer molt popular com "el gat del far".
Però va arribar el dia en què Negrín havia de deixar els penya-segats. El que era un gatet inofensiu en un entorn únic ara és una colònia a causa de l'abandó constant de persones sense consciència, i l'equilibri de l'ecosistema d'un lloc tan bell, perillava.
Acció Francisco va començar a buscar una família d'acollida de fora de l'illa, per evitar que continuï intentant tornar al Far amb tots els riscos que això implica.
Finalment, però ha set una família de l'illa que l'ha adoptat amb la seva inseparable companya Rosi i ja estan més que instal·lats i adaptats al nou entorn on viuen. La seva família no són pas desconeguts per ells, ja que acostumaven a apropar-se al far des Cap de Barbaria per fer companyia als bigotuts desemparats. Així que, aquestes persones, de seguida que van saber el que hi havia, no van dubtar a formalitzar l'adopció dels companys felins.
Acción Francisco ha publicat aquesta bona notícia a les seves xarxes socials: https://www.instagram.com/p/C4-ldL8NZ8a/?igsh=bHlteXpkN2M0cmN1&img_index=1