{Play}

Aquesta tarda al voltant de les 18 hores han arribat dues pasteres a la zona des Caló. La primera d'elles ha desembarcat als migrants a la zona des Pou des Verro i ha quedat a la deriva essent rescatada per un pescador i els vesins des Caló l'han lligat as mollet, assegurant-la. Es dona la circumstància que a diferència d'altres embarcacions d'aquest tipus que acostuma a portar un motor de 40 cavalls, la barca duu un motor de 115 cavalls.
La segona pastera ha continuat fins a ses platgetes i un cop allà, el motor ha donat un cop contra una pedra i ha deixat de funcionar. A bord hi viatjaven almenys 16 migrants, dos d'ells semblaven ser dones i alguns dels ocupants pareixien menors.
Dos dels ocupants s'han tirat a l'aigua, que estava a 15 graus, i tot seguit han tornat a pujar a l'embarcació. La pastera era vigilada des de la distància per una embarcació de duanes i els migrants han demanat auxili en haver romput el motor.
Cap a les 19:30 ha aparegut una embarcació de Salvament Marítim que ha rescatat als ocupants i els ha dut a Eivissa.
18 migrants arribats de matinada
En la passada matinada a les 3.36 hores la Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de divuit persones d'origen magribí i en aparent bon estat de salut. La intervenció s'ha fet en terra al voltant del nucli del Pilar de la Mola. La delegació del Govern ha informat que l'embarcació no ha set localitzada.
Des de principi d'any, han arribat a la nostra illa 157 persones en deu embarcacions procedents d'Algèria a les que caldrà sumar les dues d'aquesta tarda.

Pots veure el vídeo de l'arribada aquí: Vídeo pastera ses platgetes

Foto 1: Pastera davant ses platgetes

Foto 2: Pastera arribada a Pou des Verro