{Play}

El programa d'Observació de la Terra de la Unió Europea "Sentinel 2" ens mostra aquests dies una imatge demolidora sobre la sequera que afecta Formentera. La imatge de satèl·lit de febrer de 2023 i la mateixa imatge de març de 2024, mostren Formentera com un terreny molt més àrid, sec i que ha perdut verdor per la baixa pluviometria registrada el passat any, amb només 116 litres m².
Hivern sec
Les dades de l'hivern que deixem enrere de l'AEMET no són millors. A Formentera, el normal és que plogui 91 l/m² i ha plogut 35 l/m². A Eivissa les dades són encara pitjors, el normal és que plogui en el conjunt de l'hivern 135 l/m² i tan sols ha plogut 29 l/m². Així la pluviometria s'ha reduït aquest hivern en un 60% a Formentera i en un 79% a Eivissa.
D'altra banda, aquest ha set l'hivern més càlid a Formentera des que hi ha registres, amb una temperatura mitjana a la nostra illa de 14 graus (1,3 graus més) i una temperatura màxima de 21,4 graus el passat 25 de gener, quan a Sant Joan de Labritja (Eivissa) van arribar als 26,7 graus.
A Formentera, el mes més sec va ser desembre amb 2 l/m² i una anomalia de -95%.
Foto: Imatge del satèl·lit "Sentinel2"