{Play}

Formentera, no aplicarà restriccions d'aigua a l'illa aquest estiu a pesar de l'estat d'alerta per sequera en què es troba. Així ho ha assegurat avui la consellera insular de Gestió Ambiental, Verònica Castelló, durant la celebració de la primera reunió de la Junta Insular de l'Aigua de Formentera.
En aquest sentit, el director general de Recursos Hídrics del Govern balear, Joan Calafat, ha assenyalat que durant la Junta Insular de l'Aigua "s'ha revisat la situació en la qual es troben els aqüífers i de com s'aplicarà el Pla contra la sequera. Formentera té unes característiques diferents d'altres illes i, per tant, necessita que fem un tractament especial de les dades". On cal tenir més cura ha de ser en les captacions d'aigua subterrània.
Les futures actuacions comptaran amb una inversió de 9 milions d'euros del Govern balear per a aquest any 2024, que s'ampliaran fins als 20 milions al llarg de tota la legislatura en millores de les infraestructures involucrades en el cicle de l'aigua.

Durant la reunió de la Junta Insular de l'Aigua, Joan Calafat ha fet també un repàs a "tots els projectes i totes les iniciatives que estan en marxa" i ha anunciat que s'ha acordat "impulsar un projecte sostenible per a Formentera" amb la finalitat que en aquesta legislatura "puguem definir un model de gestió totalment sostenible de tot el cicle de l'aigua".