Demà dimecres, a partir de les 22:30 h està convocada una vaga indefinida de recollida d'escombraries i neteja que pot portar a l'Illa a una situació insostenible d'insalubritat i de mala imatge. La solució per a no arribar a aquest extrem passa avui dimarts pel TAMIP, a les 11 del matí a Palma, on ha d'haver-hi una nova negociació entre els treballadors, Prezero i el Consell Insular de Formentera.

Els treballadors demanen el 4,5% d'increment salarial per a desconvocar la vaga i poder atendre aquesta petició, cal prèviament un acord entre Consell i empresa. Sembla que hi han hagut contactes i trobades de treball perquè les dues parts, empresa i administració pública resolguessin les diferències contractuals i arribessin a acords que permetessin satisfer les reivindicacions laborals dels treballadors, propostes que es veuran d'amunt la taula aquest matí.

No hi ha altra sortida per a la temporada turística, que solucionar les diferències i es desconvoqui la vaga, l'empresa compleixi amb els treballadors, el Consell també hi posi de la seva part i els treballadors oblidin la convocatòria d'aturada, ni tinguin la necessitat de reivindicar res més. Formentera i la seva gent ho agrairà.

Per això hem convidat a Juan José del Teso al "Desperta Formentera", per a veure com estan les coses, moments abans de la reunió del TAMIB.