Aquests dies d'estiu, i fins a finals del mes d'agost, el dia 30 concretament, es fa a Formentera la celebració de l'Orgull LGTBIQA+.

Entre algunes de les activitats programades, hi ha dues activitats que es faran avui mateix, dilluns 24 de juny i l'altre el divendres 28 de juny.

La primera és la Biblioteca Humana, on alguna persona que ha hagut de qüestionar-se el seu gènere, t'explica en primera persona el seu cas. Aquesta acció es va crear a Dinamarca, amb força d'èxit. En aquest cas, a Formentera, serà diferent, les persones que expliquen la seva història i experiència, han estat substituïdes per poemes i històries escrites.

Aquesta activitat es fa a El Patio de na Xamena, a Sant Ferran a les 21 h i fins a les 22:30. I l'altra activitat, es farà el divendres 28 de juny a Es Roco, a Diputat Marià Serra, 13 a sant Francesc. Es tracta d'una trobada infantil dirigida a infants de sis a deu anys en què es narrarà el conte "Jo vaig amb mi", de Raquel Díaz a través d'un Kamishibai, un teatre de paper originari del Japó.

Aquestes dues activitats seran dirigides per la Xènia Fuertes, que ha parlat amb nosaltres una estona al "Desperta Formentera", i ens ha explicat més coses interessants d'aquestes dues.