Una família algeriana demana auxili: "Anaven en una pastera amb menors amb destí a Formentera i no sabem res d'ells des de dimarts"

Una família algeriana s'ha posat en contacte amb Formentera Ràdio, per alertar que una pastera que va partir el passat dimarts 1 d'octubre del port Tipasa (Algèria) amb 14 persones a bord ha desaparegut. Entre els ocupants hi hauria 2 o 3 menors d'edat.
Viatjaven en una pastera de color blau amb un motor de 40 cavalls, com la majoria de les embarcacions irregulars que arriben a les nostres costes.
La família ens ha fet saber que tenien una dada sense confirmar que diu que "podrien estar a l'illa de Formentera".
Entre les embarcacions arribades en els darrers dies a la nostra costa, no n'hi ha cap que coincideixi amb la barca de Tipasa.
La família ens ha mostrat diversos vídeos en els quals intenten contactar telefònicament amb els seus familiars, però tot i que el telefon dona, senyal de cridada ningú contesta a l'altra banda.
Consultades les dades tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional, tampoc els consta una arribada així en les darreres dates.
Davant la desesperació d'aquesta circumstància la família algeriana, demana que si algú pot aportar alguna pista o ha vist alguna cosa que pugui ajudar a la localització de l'embarcació ho faci saber a les autoritats.
L'organització Heroes del Mar, ha posat els fets en coneixement de Salvament Marítim de les Illes Balears.

Els aparelladors de Formentera "preocupats" per la crisi del Consell que no els permet treballar

Els aparelladors residents a Formentera han fet un comunicat en què expressen el seu malestar per la situació de crisi del Consell i manifesten que: "sense Junta de Govern no es pot convocar la Comissió Tècnica Assessora i no es poden atorgar llicències a sòl rústic".
Segons el col·lectiu de professionals, aquesta circumstància afecta directament les seves feines i se senten molt perjudicats per la situació, "Com a arquitectes tècnics residents a l'illa veiem que s'està ocasionant un dany irreparable i gravíssim al sector secundari i com a part molt afectada assistim amb molta preocupació al període post temporada de tardor-hivern" afirma el comunicat.
Els arquitectes tècnics es queixen que "la manca d'acords per intentar superar l'actual situació institucional fa que els professionals que treballem a l'Illa n'estiguem patint les conseqüències".

Els tècnics de Litoral del Consell ignoren les ordres del president en el concurs de quioscos

La Conselleria de Sector Primari i Litoral, a càrrec del mateix president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, s'ha desentès de la nova i greu irregularitat vinculada als quiosquets, desvelada aquest dimecres per La Voz de Ibiza i que dona compte que estan operant des de l'inici de la temporada sense comptar amb les actes de replanteig, un document tècnic obligatori per a avalar la seva instal·lació.

"Els nostres tècnics ens diuen des de fa temps que estava tot signat i conforme. A mitjan mes de juliol enviem un mail tant al tècnic responsable del contracte com a la lletrada de l'àrea per a conèixer en quina situació es trobaven les actes de replanteig. Tots dos ens van dir que estava tot signat i correcte", ha declarat Asier Fernández, director de Litoral, a La Voz de Ibiza.
A més de mostrar-se «sorprès» per la contradicció entre la confirmació del Govern de la falta d'actes i la versió dels tècnics, Fernández ha reconegut que en cap moment va tenir en el seu poder aquests documents, que són un requisit clau que s'elabora tant a l'inici del muntatge com al final, per a verificar que les instal·lacions compleixen amb les normatives de seguretat, legalitat i sostenibilitat.

"Quan els demanem (als tècnics) que ens passessin les actes ens van dir que al president no les hi podien passar, per estar presumptament recusat, i al director insular tampoc per una qüestió de protecció de dades. Pel que físicament no les hem vist", ha afirmat.

En tant, reconeix que "en tot moment hem confiat en el que ens han dit, per això ens sorprèn molt el que afirma la Conselleria de la Mar".
"Tornarem a sol·licitar una altra vegada que ens presentin aquestes actes o que ens confirmin per escrit que tot està conforme, perquè en cas que no fos així ens trobaríem davant una situació molt greu", han afegit Fernández a La Voz de Ibiza.

El FUTSAL FORMENTERA s'estrena en la lliga aquest dissabte al poliesportiu

L'equip creat per en Dudu Baiano, competirà en la seva primera temporada en tercera divisió.
El passat 8 de setembre es va fer la presentació oficial de l'equip al poliesportiu Antoni Blanc amb un partit contra l' UD IBIZA Gasifred que milita en la segona divisió nacional de FUTSAL i després una torrada per als amics i aficionats.
Aquest dissabte és la primera cita amb la competició oficial amb la visita al Poliesportiu de l'E.T.B. Calvià a les 12:30


Imatge: Els infants del FUTSAL FORMENTERA prenen una fruita després de l'entrenament.

Concert gratuït a Sant Ferran de Baiuca i Roosevelt aquest divendres amb el Son Estrella Galícia

Aquest divendres comença la vuitena edició de SON Estrella Galícia Posidònia, el "festival inconformista" realitzat en col·laboració amb el Consell de Formentera i que, segons informa la institució en un comunicat, és un "festival per als que fugen dels festivals". Per primera vegada, l'organització ha avançat part del "cartell secret", anunciant un doble concert gratuït que tendrà lloc demà divendres 4 d'octubre a partir de les 20:30 hores a la plaça de Sant Ferran. L'accés serà lliure fins a completar aforament. Actuaran Baiuca, fenomen musical arribat des de Galícia que fusiona la música tradicional de la seva terra amb electrònica d'avantguarda, i Roosevelt, cantant i productor alemany considerat un dels màxims representants de l'escena dance del món.

El projecte pioner de Baiuca ha esdevingut un fenomen cultural i musical des dels seus inicis. Els seus dos àlbums –"Solpor" (2018) i "Embruxo" (2021)–, dos EPS –"Misturas" (2019) i "Paisaxes" (2020)– i múltiples singles es completen ara amb el disc que va llançar divendres passat 27 de setembre, "Barullo", que presentarà amb el seu hipnòtic directe a Formentera. Una explosió contundent d'electrònica i tradició arrelada als sons de la seva Galícia natal contraposada a l'experimentació més avantguardista.

D'altra banda, l'intèrpret, compositor i productor alemany Marius Lauber, conegut artísticament com a Roosevelt, aterra al Posidònia amb la seva fèrria reivindicació d'un so vintage que mira al futur. El seu synthpop, funk i electrònica retro flueixen al llarg de discos com el seu debut homònim (2016), l'aclamat "Young Romance" (2018), el ballable "Polydans" (2021) o el seu més recent "Embrace" (2023), amb què arriba a Formentera després d'una imparable gira mundial que ha recorregut els Estats Units, Llatinoamèrica i diverses ciutats europees.

L'organització ha anunciat que de divendres a diumenge, SON Estrella Galícia Posidònia es desmarca del circuit festivaler habitual mitjançant una trobada de música, natura, gastronomia, cervesa i impacte positiu basat en formats disruptius perquè el públic pugui viure un altre tipus de festival. Les entrades, a 390 euros més despeses de gestió, estan esgotades i el programa, a excepció del concert gratuït, no ha transcendit. La seva vocació inconformista i el seu compromís amb l'impacte positiu ha portat SON Estrella Galícia Posidònia a convertir-se en l'únic festival del món que ha aconseguit la certificació TRUE Platinum com Zero Waste o Residu Zero pel GBCI® (Green Business Certification Inc.™) després d'assolir també les zero emissions des del 2021.

Formentera, la gran protagonista
L'illa de Formentera es converteix en la gran protagonista del festival a través del (re) descobriment dels racons secrets, la fauna, la flora, la cultura, els sabors i la gent. La nota també indica que des de la seva primera edició, SON Estrella Galícia Posidònia ha apostat per fomentar el turisme responsable i la protecció dels ecosistemes locals, convertint-se en contribuent del projecte Save Posidonia, destinat a protegir aquesta planta marina. A més, el compromís amb l'illa impulsa la col·laboració amb multitud d'entitats, proveïdors i productors locals, perquè l'impacte econòmic i social que genera el festival sigui real i pugui ser percebut pels habitants de Formentera.

Pàgina 1 de 332